За любовта и щастието

Истинското щастие се създава във връзката с другите. Това е така, защото нуждата за даване и получаване на любов е в основата на преживяването на истинска радост. А любовта също се преживява само във връзка с другите... като братя и сестри, като съпруг и съпруга, и като родител и дете. Всички тези взаимоотношения са в центъра на щастието... и в тези взаимоотношения ние прежияваме Бог субстанциално в живота си.

Най-могъщата сила: Любовта е най-голямата и могъща сила във вселената и е извор на живота и щастието. Любовта е причината защо Бог е сътворил всичко. Той е копнеел да има обект на който да дава любов и от който да получава любoв. Той е копнеел ние ,неговите деца, да създадем един свят на любов, разбирателство и харнония, където нашите творчески способности да реализират по уникален и неотразим начин красотата, доброто и любовта.

Истинската любов е дух на служене. Тя носи мир, който е коренът на щастието. Ако егоистичната любов е маска на желането партньора да живее за теб, то при истинската любов е обратното. Тя не носи такава поквара, а напротив, истинската любов дава, забравя, че е дала и продължава да дава непрестанно. Истинската любов дава с радост и е саможертвена любов. Обратното, фалшивата любов използва партньора за своя изгода. Истинската любов е вечна и непроменлива, докато егоистичната любов е временна и нетрайна и носи само разочарования.

Нищо не може да се сравни със стойността на истинската любов. Тя има силата да премахне всички бариери създадени от егоизма на хората. Дори националните граници, както и расовите и религиозните бариери. Само тя може да създаде идеалния свят за който всички мечтаем. Истинската любов е задължително изискване за влизане в Небесното Царство.

Коренът на злото: Любовта е могъща сила, но ако се злоупотреби с акта на любовта, тя се превърща в най-разрушителната сила. При злоупотреба с нея се получава разрушителна сила, която причинява неописуеми раздразнения, разочарования и страдания. Злоупотребата със сексуалната любов разбива основите на семейството, което е основата на обществото. Разбива доверието и характера, сърцето и съвестта на младото поколение. Не е имало идеално общество, защото никой досега не е открил начин да преодолее сексуалната аморалност започната от първото човешко семейство. Да не забравяме че след зоупотреба те прикриха не ръцете или устата си, а точно сексуалните си органи. Да не забравяме, че всички могъщи цивилизации в историята са били унищожени не от външна сила а поради вътрешна сексуална аморалност. Да не забравяме, унищожителните последствия за семейството и обществото след Сексуалната Революция.

Идеалният свят на мира: Свят на мир, хармония и любов може да се изгради само когато обществото се изпълни със здрави, изпълнени с истинска любов, семейства в които децата по естествен начин ще развиват съвестта си, както и добър характер и способност да обичат и живеят за другите. Така социалните проблеми, като разводи, омраза, корупция, наркотици и т.н. естествено ще изчезнат.

Корупцията в света е просто изява на корупцията в душите. Промяната на едни корумпирани лидери с други никога в историята не е довела до разрешаване на проблема. Нужна е вътрешна революция в сърцата и съвестта на хората. Младите хора са тези които ще променят света, и ако те получат морално водене и образование спомагащо ги да изградят здрави семейства, светът на мир и хармония ще може да стане реалност.

Подкрепете усилията на Семейната Федерация за Световен Мир и Обединение в усилията за изграждане на такъв свят на мир без бариери между хората. Разпространете тази идея, станете участници в международни проекти и семинари. Свържете се с нас за повече информация:
Посолство на Мира,
Ул. Г. Бенковски 25,
София
Тел: 02/ 983 2148

Семейната Федерация е неправителствена организация със специален статут в ООН. Нейната дейност е свързана с образованието на характера, семейните ценности, проекти за диалог и помирение между нациите, културите, расите, и религиите.